2011-02-24 15:08:17• hírek • Szatmar.ro

Turnén a Harag György Társulat

Az évad elején Keresztes Attila művészeti igazgató által tett ígéretét folytatja a társulat azzal, hogy több itthoni városban is hirdetik megyénk színjátszását, ugyanakkor az ország két legszínvonalasabb társulatát is elhozzák a szatmári közönség számára.

A kultúrcsere révén Szentgyörgyön színészeink a már általuk játszott Három nővért, a Leánder és Lensziromot, valamint a Chioggiai csetepatét adják elő vasárnap, illetve hétfőn.

Ezt követően Kolozsváron lépnek fel 1-jén és 2-án, ahol a Chioggiai csetepatét és a Három nővért tűzik műsorra. A fellépésekért cserébe a szatmári színházjárók az igazi ínyencségnek számító két Tompa Gábor által rendezett és a Kolozsvári Állami Magyar Színház színészei által előadott darabot tekinthetnek meg. Március 3-án a III. Richárdot, míg 4-én a Leonce és Léna című művet játsszák ugyanis a Szatmárnémeti Északi Színházban.

Utóbbi egyébként Tompának a legfrissebb rendezése, a III. Richárddal a kolozsváriak pedig nem csak itthon értek el nagy sikereket, de a szatmári fellépést követően ezzel a darabbal kéthetes turnéra indulnak Koreába.

Az igazgató elmondása szerint tehát nem mindennapi előadásokra lehet számítani a közeljövőben, amiknek folytatása áprilisban jön, amikor a sepsi Tamási Áron Színház Szatmárnémetibe hozza a Tamási Áron Énekes madár című művéből Bocsárdi László által rendezett A csoda darabját. Ez utóbbi szintén több díjat is elnyert a különböző színházi fesztiválokon.


Szentgyörgyön és Kolozsváron vendégszerepelnek a szatmáriak
Szentgyörgyön és Kolozsváron vendégszerepelnek a szatmáriak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: